Napadač odlazi u Kinu

Engleski mediji: Rooney je odlučio

Kapiten Manchester Uniteda Wayne Rooney ima nekoliko opcija nakon završetka ove sezone.

On može ostati u Manchester United, preći u Everton ili otići u Kinu. Rooney je nakon osvajanja Evropske lige rekao da će razmisliti nekoliko sedmica o svojoj budućnosti, a engleski Daily Mail danas piše da je Rooney već donio odluku.

Navodno je izbor pao na odlazak na Daleki Istok, odnosno u kinesku ligu. Naravno, on će tamo zarađivati daleko veći novac nego u Evropi i jasno je zbog čega se odlučio baš na ovaj potez.

Podsjetimo, Rooney je došao u United na ljeto 2004. godine iz Evertona, a u proteklim sezonama sve manje dobija šansu u prvoj postavi Crvenih đavola, tako da je jasno da za njega više nema budućnosti u ovom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.