Rukovodstvo kluba donijelo odluku

Sablić i u narednoj sezoni trener Širokog Brijega

Samir Mlaćo

Goran Sablić će i u narednoj sezoni voditi sa klupe NK Široki Brijeg.

Potvrđeno je to iz redova tima sa Pecare koji je osvajanjem Kupa naše zemlje izborio plasman u Evropu.

Sablić je Široki Brijeg preuzeo u nimaloj lakoj situaciji za klub sa Pecare, a pod njegovim vodstvom u Premijer ligi Širokobriježani su upisali dvije pobjede, uz pe neriješenih utakmica i sedam poraza, što je skor od 11 osvojenih bodova i gol razlikom 13:14.

U Kup takmičenju Sablić je kao trener tima sa Pecare upisao pet pobjeda i jedan poraz uz gol razliku 8:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S obzirom da kvalifikacije za Europsku ligu startaju već krajem lipnja, s pripremama za novu sezonu započet će između 7. i 9. lipnja“, kazao je Sablić, dodavši da u međuvremenu njega, sportskog direktora i ljude koji vode klub čeka puno posla kako bi osnažili momčad koja bi bila konkurentna ostalima od početka nove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.