Zenica slavi, Čelik ostao u Premijer ligi

Bod na Pecari

Zenica slavi, Čelik ostao u Premijer ligi

Edmir Škorić

Čelik je remizirao na Pecari sa Širokim Brijegom (1:1) i Zeničani su ostali u Premijer ligi BiH.

U posljednjem kolu Lige za opstanak Čelik je strepio za opstanak i u nekim scenarijima mogao je ispasti iz lige. Naprimjer, poraz na Pecari i pobjede Viteza i Metalleghea bi Zeničane gurnuo u Prvu ligu FBiH, ali se na kraju sve dobro završilo po crveno-crne.

A nije dobro počelo po goste na Pecari, pošto je Široki Brijeg poveo već u šestoj minuti. Stipe Marković je centrirao s lijeve strane, a Enis Sadiković nespretno loptu šalje u vlastitu mrežu.

U 11. minuti Zeničani su mogli do izjednačenja, ali Karićeva povratna lopta nakon dobrog prodora nije došla do nekog njegovog saigrača. Do kraja prvog dijela ostalo je 1:0, bez šansi.

I u nastavku se nije imalo šta zabilježiti na Pecari. Širokobriježani su mirno igrali, Čelik pokušavao da izjednači, ali pravih šansi skoro da nije bilo. Tek je Salčinović u 52. minuti na ubačaj Karića prizemno pucao, no nije bilo ni jačine, a ni preciznosti u njegovom udarcu i Bilobrk je to lako pokupio.

Čelik je izjednačio u 69. minuti. Sadiković je ubacio s desne strane, a Karić u padu zatresao mrežu Bilobrka za 1:1 i za slavlje Zeničana. Još im ostaje da riješe pitanje licence i da i naredne sezone igraju u društvu najboljih bh. klubova, gdje su odavno prisutni.

Široki - Čelik 1:1 (Sadiković 6' - autogol/ Karić 69)

Široki: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Zlomislić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Krstanović, Marković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Ružić, Regoje, Karić, Dilaver, Saličnović, Brković, Jusić, Sadiković, Pezer, Hećo, Popović.


Širorki - Čelik 1:0 by goloviliga
Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi