Foto: EPA

Minimalne promjene

City otkrio izgled novog dresa

M. Šljivak

Manchester City otkrio je danas izgled dresa za narednu sezonu.

Velikih promjena na dresu nije bilo. Građani će ponovo igrati u prepoznatljivoj svijetloplavoj kombinaciji i osim dodane bijele trake na kragni, te uklanjanja tamnije varijante s rukava, drugih promjena nije bilo.

Kao i prethodnih sezona, za kreaciju dresa bio je zadužen američki proizvođač sportske opreme Nike, koji je napravio solidno rješenje za Građanje.

Reklama na dresu naravno i dalje ostaje ista. Etihad je dugogodišnji sponzor i to se vjerovatno uskoro neće mijenjati.

Treba istaći da je došlo i do određenih promjena što se izbora brojeva na dresu tiče. Kako je Pablo Zabaleta otišao u West Ham, njegov broj 5 je ostao upražnjen, ali samo na kratko, jer će ga u narednoj sezoni nositi John Stones.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.