Osvojili duplu krunu

Rijeka je apsolutni vladar u Hrvatskoj

Endin Čaušević

Fudbaleri Rijeke večeras su u finalu Kupa Hrvatske savladali Dinamo sa 3:1 i tako su sezonu završili sa duplom krunom.

Rijeka je na fantastičan način završila sezonu iz snova. Nakon što su po prvi put postali prvaci Hrvatske igrači kluba s Rujevice su večeras u finalu Kupa Hrvatske sa ubjedljivih 3:1 savladali Dinamo. 

Prvi gol na meču vidjeli smo u 24. minuti utakmice kada je nakon asistencije Andrijaševića mrežu Dinama za vodstvo Rijeke zatresao Gavranović. Međutim, desetak minuta kasnije Modri su uspjeli da poravnaju na 1:1, a strijelac pogotka bio je Olmo.

Ipak, u drugom poluvremenu Rijeka je riješila sve dileme. Već u prvoj minuti drugog poluvremena Rijeka je ponovo stigla do prednosti kada je svoj drugi gol na meču postigao Gavranović. Konačnih 3:1 u 72. minuti utakmice postavio je Župarić i veliko slavlje navijača Rijeke moglo je početi.

Bh. reprezentativci Armin Hodžić i Amer Gojak počeli su večerašnje finale Kupa Hrvatske. Gojak je iz igre izašao u 59, a Hodžić u 75. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kup Hrvatske, finale:

Dinamo - Rijeka 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.