Foto: EPA

Transfer vrijedan 40 miliona eura

Službeno: Ederson novi golman Manchester Cityja!

Midhat Šljivak

Brazilski golman Ederson novi je član Manchester Cityja.

Ono što se prethodnih dana pisalo, danas je dobilo i svoju konačnu potvrdu. Benfica je prodala 23-godišnjeg golmana Građanima za 40 miliona eura, a Ederson će potpisati petogodišnji ugovor sa engleskim klubom.

Tako je tim Pepa Guardiole riješio pitanje golmana za narednu sezonu, a sjajni Brazilac će se za "jedinicu" boriti s Claudijom Bravom, koji je stigao na Etihad prošlog ljeta.

Pored Benfice, Ederson je nastupao i za ekipu Rio Avea, a ovaj tim će također imati dobru zaradu od njegove prodaje i u njihovu kasu će leći čak 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ederson se smatra jednim od najboljih mladih golmana svijeta, a ove sezone je u dresu portugalskog velikana odigrao ukupno 34 utakmice.

On je drugo pojačanje Cityja za novu sezonu, a prethodno je došao portugalski fudbaler Bernardo Silva iz ekipe Monaca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.