Foto: EPA

Lindelof kompletira transfer u United

Rasprodaja u Benfici: I defanzivac seli Manchester

Midhat Šljivak

Nakon što su golmana Edersona prodali ekipi Manchester Cityja za 40 miliona eura, ekipa Benfice nastavlja da zarađuje novac od transfera fudbalera u timove iz Manchestera.

Ovog puta kupac je United, koji je dogovorio dolazak švedskog štopera Victora Lindelofa i to također za 40 miliona eura.

Švedski fudbaler sve već dugo povezuje s dolaskom na Old Trafford. Činilo se da Crveni đavoli polako odustaju od njega, ali 22-godišnji defanzivac će, kako stvari stoje, ipak obući dres Uniteda.

Portugalski mediji tvrde da je transfer između dvije strane dogovoren i da će u narednoj sedmici biti i kompletiran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lindelof će s timom iz Manchestera potpisati petogodišnji ugovor, pa će Jose Mourinho dobiti jednog od najboljih defanzivaca Evrope u ovom trenutku.

Lindelof je član Benfice postao još kao tinejdžer i u ovom timu je potpuno izgradio ime, koje ga je dovelo do Teatra snova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.