Final Four Lige prvaka za rukometaše

PSG prvi finalista Lige prvaka

D. Rakanović

Rukometaši PSG prvi su finalisti Final Foura Lige prvaka za rukometaše. 

Oni su u prvoj polufinalnoj utakmici u Kolnu bili bolji od Veszsprem rezutatom (27:26).

PSG je izuzetno zanimljivoj i neizvjesnoj utakmici do samog kraja izborio plasman u finale. Imala je ekipa našeg Mirsada Terzića šansu da dođe do produžetka, ali su se u posljednjem napadu spetljali i izgubili loptu.

Francuska ekipa je bolje otvorila utakmicu, rano su stekli prednost od tri gola prednosti (4:7). Veszsprem uspijeva do poluvremena da stigne prednost francuske ekipe i na poluvrijeme se otišlo sa neriješenim rezultatom (11:11). Na otvaranju drugog poluvremena igralo se gol za gol, ali onda kreće serije PSG koji ponovo odlazi na tri pogotka prednosti (19:16).

Veszsprem se u 45. minuti vraća na samo jedan pogodak zaostatka (19:18), a u posljednjih deset minuta se ulazi sa potpunom rezultatskom neizvjesnošću (23:23). PSG pogotkom Nikole Karabatića na dva minuta do kraja dolazi do dva pogotka prednosti (25:27). Veszprem brzim pogotkom Nagyja smanjuje zaostatak, a na drugoj strani PSG ne uspijeva postići pogodak. Mađarska ekipa je imala napad za produžetak, ali su zakomplikovali stvar i Palmarsson gubi loptu u posljednjim sekudama utakmice za veliko slavlje PSG-a.

U ekipi PSG istakali su se Uwe Gensheimer i Mikkel Hansen sa po sedam pogodaka. 

Za Veszprem najefikasniji je bio Laszlo Nagy koji je postigao šest pogodaka, dok je Gasper Marguc dao pet golova. Za ekipu Veszprema nastupio je i bh. reprezentativac Mirsad Terzić, ali se nije upisao u strijelce.

PSG će igrati protiv boljeg iz duela makedonskog Vardara i španske Barcelone koja je na rasporedu od 18 sati. 

Finale se igra u nedjelju od 18 sati u njemačkom Kolnu. 

Veszsprem - PSG (11:11, 26:27)

Veszprem: Ivancsik, Schuch, Ilić 1, Palmarsson 1, Mikler, Gajić 4, Nilsson 2, Nagy 6, Ugalde Garcia 1, Marguč 5, Rodriguez Vaquero, Terzić, Blagotinsek 2, Alilović, Sulić 1, Lekai 3

PSG: Gensheimer 7, Mollgaard Jensen, Accambray, Stepančić 1, Kounkoud, Skof, Barachet, Omeyer, Remili 3, Abalo 2, L. Karabatić 1, Hansen 7, Narcisse 3, Nielsen 2, N. Karabatić 1, Nahi

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.