Terzić s Veszpremom na Final Fouru Lige prvaka
Foto: EPA

Liga prvaka

Terzić s Veszpremom na Final Fouru Lige prvaka

M. Šljivak

Ekipa Veszprema pobijedila je kao gost Montpellier 30:25 u četvrtfinalnom duelu Lige prvaka, te je mađarski tim tako potvrdio učešće na završnom turniru.

Mađari su sa plus tri iz prvog meča (26:23) stigli u Francusku, gdje su međutim lakše od očekivanog došli do nove pobjede i plasmana na Final Four.

Odlično prvo poluvrijeme Montpelliera donijelo im je plus četiri (15:11) i činilo se kako će francuski velikan uspjeti da dođe do željenog rezultata.

Međutim, drugo poluvrijeme donosi potpunu dominaciju Veszprema. Okrenuli su meč potpuno u svoju korist i na kraju su stigli do pobjede u ovom meču.

Mirsad Terzić će tako ponovo učestvovati na završnom turniru Lige prvaka, a danas se naš reprezentativac nije upisivao u strijelce. Goste je do trijumfa vodio Aron Palmarsson sa sedam golova, Dragan Gajić je dodao pet, dok je kod Montpelliera Jure Dolenec postigao devet golova.

Pored Veszprema na završnom turniru Lige prvaka igraće još Vardar, Barcelona i PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti