Nevjerovatno

Zidane prije nekoliko godina omalovažavao Ronalda

O. Lekić

Bivši igrač Dinama, Antonio Franja, je otkrio jednu nevjerovatnu tajnu koju je čuvao godinama.

Naime, ovaj fudbaler je 2009. godine u Kanadi igrao humanitarnu utakmicu, a u njegovoj ekipi na tom meču je bio Zinedine Zidane.

Kako je tada glavna tema u fudbalu bio prelazak Ronalda u momčad Reala iz Madrida, Franja se nakon meča u razgovoru sa Zidaneom dotakao i ovog transfera.

Zidane je tada rekao da ne misli da će Ronaldo postati veliki igrač, te da ne vjeruje u njegov uspjeh u Madridu:

Potražite više informacija na temu La Liga:

 ''Sjećanja na igranje sa Zidaneom mi nikad neće izblijediti. Kad se nekom diviš cijelu svoju karijeru, a onda dobiješ priliku zaigrati s njim na istom terenu pa te još on i pohvali, osjećaj je fenomenalan. Večer nakon humanitarne utakmice, Zizou mi je rekao kako misli da Cristiano Ronaldo neće biti uspješan u Real Madridu jer je doista rijedak individualac i gleda isključivo na sebe, a po njegovom iskustvu takvi ne prolaze u Madridu. Danas, dosta godina kasnije, vjerujem da je itekako promijenio mišljenje, ako ne prije onda u zadnjih godinu i pol"

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.