Igman prvak 2. Lige Jug, Glavina najbolji strijelac

Utakmicama 30. kola završeno je takmičenje u Drugoj ligi FBiH, grupa jug. Nogometaši Igmana osvojili su prvo mjesto, te se plasirali u Prvu ligu FBiH. 

Konjičani su u posljednjem kolu bili domaćini ekipi Brotnja koja se nije pojavila na susretu, pa će isti biti registrovam s 3:0 u korist Igmana.

Branitelj je s juniorskom ekipom na domaćem terenu poražen s 4:2 od Tomislava. 

Najbolji strijelac Druge lige je Jure Glavina (Posušje) s 24 gola, a pogodak manje postigao je Ildar Klarić (Branitelj). 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

U posljednjem kolu Tomislav je porazio Kamešnica je kao gost porazila Rama rezultatom 2:1, a istim rezultatom Klis je bio bolji od Sloge iz Uskoplja. Posušje sa 6:0 porazilo Slogu Ljubuški 6:0, dok su uspješni gosti bili Grude u Livnu kod Troglava (0:1) i Cim na Kupresu (2:6). Slobodna je bila Turbina

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.