Igman nezaustavljiv, Klis zabio osam golova

Druga liga FBiH, grupa Jug

Igman nezaustavljiv, Klis zabio osam golova

M. Šljivak

Igman iz Konjica nastavio je sa odličnim rezultatima u Drugoj ligi Federacije grupa Jug.

Ovaj tim je u 19. kolu savladao na svom terenu ekipu Cima s 2:1 i tako su ostali sedam bodova ispred Posušja koji im je najveći rival u borbi za Prvu ligu.

Domaći su došli do vodstva već u trećoj minuti golom Pajića, da bi gosti u 44. minuti golom Vlahić-Puljića došli do izjednačenja.

Ipak, u 82. minuti golom Kašića s penala domaći tim stiže do tri boda i nova pobjede koja ih ostavlja sedam bodova ispred Posušja.

Ovaj tim je identičnim rezultatom na svom terenu pobijedio Troglav s 2:1, dok je najuvjerljivija u ovom kolu bila ekipa Klisa. Oni su na svom terenu pobijedili Kupres sa 8:0, a četiri gola postigao je Adi Zahirović. Po dva su dodali Ćosić i Šimunović.

Druga liga Jug, 19. kolo:

Tomislav - Brotnjo 2:1

Turbina - Sloga 1:0

Branitelj - Sloga Ljubuški 2:0

Rama - Grude 4:1

Igman - Cim 2:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Klis - Kupres 8:0

Posušje - Troglav 2:1

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi