Postaje višak u timu

Kolarov odlazi sa Etihada?

Srbijanski defanzivac Aleksandar Kolarov mogao bi postati višak u Manchester Cityju. 

Manchester City namjerava dodatno osnažiti tim u ljetnom prijelaznom roku kako bi se naredne sezone uključio u borbu za titulu, a navodno blizu je da završi dva pojačanja na poziciji lijevog beka. 

Prema pisanju Sky Sportsa, na vratima Etihada su Ryan Bertrand iz Southamptona i Monacov Benjamin Mendy i transfer bi uskoro trebao biti ozvaničen, a u slučaju tog scenarija, višak u timu bi postao Kolarov.

Guardiola je već trojici bekova dao do znanja kako mogu potražiti novu sredinu, tačnije Zabaleti, Clichyju i Sagni, pa ne bi bilo isključeno da sljedeći bude i Kolarov koji je na Etihadu od 2010. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U protekloj sezoni Kolarov je za Manchester City odigrao 40 utakmica u svim takmičenjima. Osim na lijevom beku, Guardiola ga je u nekoliko navrata koristio i na poziciji štopera. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.