Stigao napadač iz Freiburga

Navijači Borussije i sretni i tužni zbog novog pojačanja

Uz Milan, Borussia je za sada najaktivniji veliki evropski klub u ljetnom prelaznom roku koju zvanično još nije ni počeo.

Milioneri su danas predstavili već četvrto pojačanje za novu sezonu, a riječ je o napadaču Maximilianu Philippu koji stiže iz Freiburga.

Ovaj 23-godišnji Nijemac je za Borussijom potpisao petogodišnji ugovor, a plaćen je 20 miliona eura.

Koliko god navijači Borussije bili sretni zbog dovođenja mladog i kvalitetnog napadača, toliko su i tužni jer Philippov dolazak vjerovatno znači odlazak Aubameyanga. Gabonac je dugo na izlaznim vratima kluba i sada se zaista čini da je njegova epizoda u Dortmundu okončana.

Vrijedi istaći da Philipp može igrati i na poziciji iza najisturenijeg napadača, pa će moći zamijeniti Reusa koji će zbog nove povrede morati na višemjesečnu pauzu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Philippa su ovog ljeta interes pokazali RB Leipzig i Tottenham, ali je Borussia bila najkonkretnija.

Podsjetimo, za Borussiju su za vrijeme pauze potpisali Omer Toprak (Bayer Leverkusen), Mahmoud Dahoud (Bor. Monchengladbach) i Dan-Axel Zagadou (Paris St. Germain), a tu je i mladi Alexander Isak koji je došao iz AIK-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.