Otišao Romeo Jozak

Dinamo ostao bez sportskog direktora

U Maksimiru je ovih dana sve samo ne mirno.

Nakon 12 godina Dinamo je ostao bez trofeja u Hrvatskoj, bez Lige prvaka koja je donosila ogromna finansijska sredstva, ali i bez sportskog direktora Romea Jozaka. 

Ne tako davno Jozak se spominjao u Dinamu kao menadžer engleskog tipa, čovjek s neograničenim ovlastima, no na kraju je iz zagrebačkog kluba - otišao. Sportske novosti su objavile kako je između dvije strane potpisan sporazumni raskid ugovora, a razlozi zbog kojih je došlo do razlaza u ovom trenutku nisu poznati.

Špekuliše se kako se Jozak nije slagao s klupskom politikom, ostankom trenera Peteva, ali i transferima koji Dinamu uoči nove sezone nisu išli na ruku. 

Podsjetimo, Jozak je na poziciju sportskog direktora Dinama stigao sredinom februara. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.