Poraz Cvikinog tima

Cviko izgubio od ekipe koju vodi bivši trener Reala

O. Lekić

Bh. stručnjak Rusmir Cviko sa svojim Dailan Transcendom poražen je od Dailan Yifanga u meču 13. kola druge kineske lige. 

Protiv prvoplasirane ekipe koja ima najveći budžet u ligi Cviko je nastupio bez tri najbolja igrača. Tokom cijele utakmice se njegov Dalian Transcend držao veoma dobro i na poluvremenu je imao rezultat 2:2, međutim gosti u nastavku ubacili u brzinu više i sa dva pogotka riješili pitanje pobjednika. 

Na suprotnoj strani Cviki je bio Juan Ramon Lopez Caro koji je u prošlosti vodio Real Madrid. Španac je, interesantno, uoči utakmice posebno hvalio Cviku, istakavši kako je najbolji pojedinac u redovima Dailan Transcenda, te da njegovi igrači igraju kao da su favoriti prvenstva. 

Da Cviki ide dobro u Kini svjedoči i to što je prije dva kola proglašen trenerom kola, kada je u gostima dobio ekipu po imenu Zhejiang Yiteng koja je dotad bila neporažena na domaćem terenu. 

Vrijedi podsjetiti da zajedno sa Cvikom u klubu rade Almir Seferović i Dželaludin Muharemović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.