Coentrao napustio Real, karijeru nastavlja u Sportingu

Edmir Škorić

Iskusni portugalski defanzivac Fabio Coentrao nije više član Real Madrida.

Coentrao gotovo nikako nije igrao prošle sezone u Real Madridu, pa je izvjesno bilo da će ovog ljeta napustiti redove španskog i evropskog prvaka.

Navodno će Sporting iz Lisabona biti njegov novi klub, a ostalo je još samo da Real i Sporting dogovore sitne detalje oko transfera.

U stvari, Sporting će ga dovesti na posudbu, platit će ga dva miliona eura, a na kraju sezone mu ističe ugovor s Kraljevima, pa će bez odštete moći da potpiše za portugalski klub.

Rea je na sve spreman, pošto ne želi zadržati Conetraa, koji nije nimalo loš igrač, no jednostavno u sastavu Reala za njega nema mjesta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.