"Ne možete Zlatnu loptu dati Riberyju"

Portugalac o nagradi

"Ne možete Zlatnu loptu dati Riberyju"

Midhat Šljivak

Fudbaler Real Madrida Fabio Coentrao smatra kako Zlatna lopta jednostavno mora pripasti njegovom sunarodnjaku i klupskom kolegi Cristianu Ronaldu.

Ronaldo je favorit u izboru za najboljeg fudbalera 2013. godine ispred Lionela Messija i Francka Riberyja, a Coentrao smatra logičnim da sjajni Portugalac dobije Zlatnu loptu.

"Messi je fantastičan igrač, ali je dosta vremena proveo van terena. Također, ovakvu vrstu nagrade ne može dobiti Franck Ribery. On je postigao samo 22 gola, dok je Ronaldova igra uvijek na najvišem mogućem nivou, a postigao je i duplo više golova", rekao je Coentrao.

Konačan rasplet u dugo očekivanoj borbi za najboljeg igrača 2013. godine očekuje nas za nekoliko sedmica kada će FIFA donijeti odluku o dobitniku Zlatne lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.