Ne žele ići kod Trumpa

Warriorsi ne žele na prijem kod predsjednika

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa novi su šampioni NBA lige nakon što su u pet utakmica finalne serije bili bolji od Cleveland Cavaliersa. 

Nepisano pravilo je da šampioni odlaze u Bijelu kuću na prijem kod predsjednika SAD. simbolično mu predaju dres i neobavezno razgovaraju.

Međutim, košarkaši Warriorsa jednoglasno su odlučili da ne idu na prijem u Bijelu kuću kod novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, prenose svjetski mediji. 

Novinar Shaun King je na Twitteru objavio da su igrači Golden Statea sproveli anonimno glasanje kako bi izbjegli odlazak u Bijelu kuću. 

Ratnici su prije dvije godine bili na prijemu kod Baracka Obame, što su uradili i košarkaši Clevelanda 2016. godine. Kod Donalda Trampa, kako stvari stoje neće dolaziti.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.