Statistika Greena: 12 uhvaćenih lopti i jedan saigrač

Green spasio saigrača

Statistika Greena: 12 uhvaćenih lopti i jedan saigrač

Golden State Warriorsi noćas su peti put u svojoj istoriji postali šampioni NBA lige. Oni su u petoj utakmici serije savladali Cleveland sa 129:120 i došli do trijumfa 4:1 u seriji. 

Odlične role pružili su Durant na jednoj i James na drugoj strani. 

Na meču se dogodio još jedan jako zanimljiv detalj. Naime, tokom jednog napada Cavsa Klay Thompson je nasjeo na fintu Tristana Thompsona te izgubio ravnotežu u vazduhu, a Green se pobrinuo da se njegov saigrač bezbjedno spusti na zemlju.

Mogao je to da bude zaista nezgodan pad za Thompsona, ali je Green uspio da uhvati Thompsona i tako spriječi povredu sjajnog šutera. 

Draymond Green je utakmicu završio sa deset poena, a imao je i 12 uhvaćenih lopti, a mogli bi reći i jednog uhvaćenog saigrača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi