Valencija došla do 2:1 u finalnoj seriji

Valencija deklasirala Real, na korak od prve titule

D. Rakanović

Košarkaši Valencije savladali su večeras na domaćem parketu Real Madrid sa 81:64 i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji španske Endesa lige.

Valencija je tako došla na korak od istorijskog uspjeha, ukoliko savladaju još jednom Kraljeve osvojiće prvu titulu prvaka Španije, a četvrti duel opet se igra u Valenciji za dva dana. 

Izabranici Pedra Martineza odigrali su odličnu utakmicu i u drugom poluvremenu nadigrali Real, nakon što su drugih 20 minuta igre dobili sa 45:29.

Will Thomas je predvodio pobjedničku ekipu sa 16 poena. San Emeterio je postigao 15 poena, dok je Dubljević dodao još 14.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U ekipi Reala najefikasniji je bio Sergio Llull sa 16 poena. Pratili su ga Gustavo Ayon sa 15 i Luka Dončić sa 13 poena koji je imao i osam skokova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.