Španac na korak od Uniteda

Morata u utorak ili srijedu stiže u Manchester

Španski napadač Alvaro Morata nalazi se na korak od transfera u Manchester United.

Iako su iz Reala i Uniteda sedmicama unazad uporno demantovali da su pregovori u toku, činise da španski mediji ipak otkrivaju ono što iz ova dva kluba ne žele.

Naime, kako danas izvještavaju španski mediji, ovaj napadač bi trebao u utorak ili srijedu stići na medicinske preglede u Manchester gdje bi trebao i potpisati ugovor.

Za sada je ostalo da se dva kluba dogovore oko sitnih detalja, a pretpostavlja se da će United Realu na ime obeštećenja uplatiti oko 70 miliona eura. 

Podjsetimo, Morata prošle sezone nije igrao mnogo, a većinom je uzalzio sa klupe za rezerve. Ukupno je u La Ligi odigrao 26 mečeva te je postigao 15 golova uz pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.