Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Engleskoj?

Napušta Juve: Dani Alves dogovorio transfer u City

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves prošlog ljeta stigao je u redove Juventusa kao slobodan igrač iz Barcelone.

Alves je bio nezadovoljan odnosom čelnih ljudi Barce i odlučio je promijeniti sredinu i potpisati za Juve. Brazilac je imao odličnu sezonu u dresu Stare dame i u svojoj prvoj sezoni osvojio je duplu krunu u Italiji. Međutim, mnogi vjeruju da će jedan od najboljih bekova svijeta već ovog ljeta napustiti Juventus.

Navodno, čelnici Juventusa dali su dozvolu Alvesu da pregovara s drugim klubovima uz uslov da njegova visina obeštećenja bude šest miliona eura. Kako pišu mediji na Apeninima brazilski igrač se nije dugo mislio, te je već postigao dogovor s Manchester Cityjem.

Ovaj 34-godišnji desni bek želi ponovo sarađivati s Pepom Guardiolom i veoma brzo je dogovorio uslove ugovora sa Građanima. Alves je želio s Juventusom ovog ljeta produžiti saradnju jer mu ugovor ističe narednog ljeta, no italijanski klub nije pristao na to. Kako stvari stoje Alvesa ćemo naredne sezone gledati u Premiershipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.