Alves: Buffonu nije potreban trofej Lige prvaka
Foto: EPA

Brazilac o svom klupskom kolegi

Alves: Buffonu nije potreban trofej Lige prvaka

Dani Alves smatra da njegovom saigraču iz Juventusa, sjajnom golmanu Gianluigiju Buffonu nije potreban trofej Lige prvaka da bi ostao upamćen kao fudbalska legenda.

Iskusni italijanski golman je osvojio gotovo sve što se može osvojiti, ali je u finalu Lige prvaka gubio čak tri puta, a zadnji put, nešto ranije ovog mjeseca, od Real Madrida.

"Buffon je pravi profesionalac. Na kraju Liga prvaka je samo titula. Ne mislim da će ga smatrati igračem koji nije promijenio historiju ako ne osvoji ovaj trofej", izjavio je Alves, te nastavio:

"On je legenda jer brojke tako govore, Buffon će uvijek biti Buffon."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Real Madrid je zaslužio pobjedu, nismo bili dobri. Na kraju, utakmica je sve pokazala, mi nismo zaslužili da pobjedimo, a oni jesu", prokomentarisao je Alves finale protiv Reala, te dodao:

"Nismo uradili ono što je bilo potrebno da bismo pobijedili."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi