Ruski košarkaš vjeran Armiji

Vorontsevich produžio ugovor sa CSKA

D. Rakanović

Ruski košarkaš Andrey Vorontsevich produžio je ugovor sa CSKA na još tri godine. 

Ovaj 29. godišnji košarkaš stigao je u CSKA još 2006. godine i sada ima šansu da izjednači rekord Andreya Lopatova koji je u Moskvi igrao 14 sezona zaredom, od 1976. do 1990. godine. 

Od trenutnih igrača CSKA Moskve najviše utakmica do sada ima Victor Khryapa, 570, a potom slijedi Vorontsevich koji je peti po broju postignutih poena (3522) i drugi po broju skokova (2071), prenosi specijalizovani košarkaški sajt  Sportando. 

''Drago mi je što ostajem u klubu. Ovdje sam proveo 11 godina, CSKA je moja kuća gdje me ljudi vole i čekaju me. Čast mi je igrati za Armiju. Želim se zahvaliti trenerima, menadžmentu i vlasniku tima jer su vjerovali u mene", rekao je Vorontsevich.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.