Westermann: Žalgiris mi je dao sve, hvala mu na tome

Francuski plej emotivno se rastao od bivšeg kluba

Westermann: Žalgiris mi je dao sve, hvala mu na tome

D. Vejo

Francuski plejmejker Leo Westermann nakon završene epizode u Žalgirisu, karijeru će nastaviti igrajući za moskovski CSKA.

Ovaj košarkaš danas se i zvanično oprostio od sada mu već bivšeg kluba Žalgirisa, a o Litvancima ima samo riječi hvale.

"Nakon teške sezone u Francuskoj, Žalgiris mi je pomogao da dosegnem najviše visine evropske košarke. Uvijek ću biti zahvalan na prilici koju mi je ovaj klub dao. Čast je bila biti dio ovakvog sportskog kolektiva. Ovaj tim ima svijetlu budućnost. Hvala im za predivne trenutke u Kaunasu", poručio je Leo Westermann.

Ovaj 24-godišnjak, u dosadašnjoj karijeri nastupao je za ASVEL, Partizan, Limoges i Žalgiris, za koji je tokom prošle sezone bilježio 8,2 poena i 3,2 skoka po utakmici u Euroligi.

Podsjetimo, Westermann je i član košarkaške reprezentacije Francuske s kojom je 2015. godine osvojio treće mjesto na Eurobasketu.

Dakle, novo poglavlje u karijeri Lea Westermanna predstoji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi