Modri uzimaju milione

Dinamo se najviše obradovao Andrijaševićevom transferu

Dojučerašnji fudbaler Rijeke i hrvatski reprezentativac Franko Andrijašević danas je zvanično postao novi igrač Genta.

Belgijski prvoligaš je Andrijaševića platio 4,3 miliona eura i time srušio klupski rekord jer nikada u historiji nije izdvojio više novca za neko pojačanje. Iako je Andrijašević imao dogovoren transfer u Standard, u posljednji trenutak je došlo do promjene plana i ovaj 25-godišnji ofanzivac je obukao dres Genta.

I dok su u Rijeci emocije pomiješane, Dinamo ima dva velika razloga za slavlje. Prvi je što je najveći rival ostao bez najboljeg igrača, a drugi i važniji što će polovina tog obeštećenja završiti na Maksimiru. 

Dinamo će, tako, zaraditi otprilike dva miliona eura od transfera Andrijaševića u Gent i to zahvaljujući sporazumu postignutom sa Rijekom prilikom odlaska ovog igrača na Rujevicu prošlog ljeta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Andrijašević je bio Dinamov član od 2014. godine, kada su ga Modri doveli iz Hajduka za 750.000 eura, ali se na Maksimiru nije naigrao, pa je završio na posudbi u Lokomotivi. Pošto pred početak prošle sezone na Andrijaševića nisu ozbiljno računali, dozvoljen mu je transfer u Rijeku ali uz klauzulu da će ova dva kluba obeštećenje od narednog transfera dijeliti 50-50.

U međuvremenu, Andrijašević je zaigrao najbolji fudbal u karijeri i ostvario veliki transfer, a Dinamu pomalo nenadano stižu dva miliona eura. Ako su već prošlog ljeta s njim napravili fatalnu grešku, ovog  im je stigla sasvim pristojna utješna nagrada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.