Rijeka prodala najboljeg igrača u Gent

Andrijašević zvanično u Gentu

Rijeka prodala najboljeg igrača u Gent

Novi prvak Hrvatske NK Rijeka danas je zvanično ostao bez najboljeg fudbalera iz prošle sezone.

Franko Andrijašević, koji se dugo dovodio u vezu sa potpisom za Standard iz Liježa, postao je novi igrač Genta.

Ovaj 25-godišnji Splićanin će u novom klubu godišnje zarađivati 700.000 eura, a vrijednost transfera je 4,3 miliona eura. Novac od Andrijaševićeve prodaje će Riječani morati podijeliti sa Dinamom, kojem će tako pripasti oko pola miliona eura.

"Za ovaj klub ću davati 120%. Posljednjih nekoliko dana su za mene bili pravi pakao, ali sada je konačno sve gotovo i sretan sam što sam ovdje. Osjetio sam da me ovdje žele, a naravno da je transferu jednim dijelom kumovao i Lovre Kalinić koji mi je o Gentu rekao samo lijepe stvari", rekao je Andrijašević nakon potpisivanja ugovora.

O tome kako je Gent preoteo pojačanje rivalu Standardu kratko je govorio i trener Michel Louwagie.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Jedan i jedini razlog zbog kojeg je Franko stigao u Gent, a ne u Standard, je taj što smo se uspjeli prvi dogovoriti sa Rijekom. Tako stvari funkcionišu".

Franko Andrijašević je u prošloj sezoni odigrao 28 utakmica u HNL-u i bio je prvi strijelac svog kluba sa 16 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi