UEFA obavijestila klubove

Široki Brijeg ipak domaćin prve utakmice protiv Ordabasyja

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je u 1. pretkolu Evropske lige za protivnika dobio ekipu Ordabasyja iz Kazahstana.

Iako je današnjim žrijebom u Nyonu prva utakmica ova dva kluba trebala biti odigrana u Kazahstanu (Almaty), došlo je do promjene.

UEFA je obavijestila klubove o rezultatima žrijeba te o promjenama domaćinstava, tako da će Široki Brijeg u prvoj utakmici ipak biti domaćin kazahstanskom predstavniku.

Tačan razlog ovakve UEFA-ine odluke nije naveden, ali je svakako najbitnije da će prvi meč Širokog Brijega i Ordabasyja biti odigran 29. juna na Pecari.

Revanš meč igra se u Almatyju 6. jula, a protivnik ovog dvomeča će u 2. pretkolu igrati protiv škotskog Aberdeena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.