Kladionice kažu da su Plavi favoriti

Jesu li se fudbaleri Zete previše obradovali Željezničaru?

Ako je suditi prema koeficijentima koje su svjetske kladionice odredile za prvi meč Željezničara i Zete, fudbaleri crnogorskog kluba su ipak malo pretjerali kada su, oduševljeni žrijebom, euforično poručili da u Bosnu dolaze "da se igraju".

Bez obzira na to što razlika u kvalitetu ova dva kluba vjerovatno nije drastična i što obje ekipe imaju realne šanse za prolaz u 2. pretkolo, Željezničar je ipak priličan favorit, barem u prvoj utakmici na domaćem terenu. Kladionice na pobjedu bh. predstavnika na Grbavici nude koeficijent 1,60.

S druge strane, Zetina pobjeda u Sarajevu vrednuje se visokim koeficijentom 5,10, a koeficijent na neriješen rezultat iznosi 3,70, što jasno potvrđuje da bi se sve osim pobjede Plavih sa Grbavice moglo smatrati iznenađenjem.

Kada je riječ o duelu Širokog Brijega i Ordabasyja koji se igra na Pecari, tim iz Kazahstana je favorit sa koeficijentom 2,10. Prosječna kvota na remi je 3,35, a na Širokobriježane 3,15.

Zanimljivo je da svjetske kladionice u ponudu za klađenje još uvijek nisu uvrstile meč Zarije i Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.