Marquinhos na meti Uniteda

Mourinho 70 miliona eura plaća PSG-u za stopera?

Edmir Škorić

Prema pisanju portala Goboesporte, Manchester United je odlučan da kupi stopera iz PSG-a.

Brazilski portal Globoesporte objavio je kako je vodstvo Manchester Uniteda spremilo čak 70 miliona eura za Marquinhosa, stopera PSG-a i brazilske reprezentacije.

Marquinhos je imao dobru sezonu u PSG-u, a prethodno je stigao iz Rome, gdje se u kratko vrijeme svrstao među najbolje defanzivce Evrope i stoga je danas na meti velikana s Old Trafforda.

Jose Mourinho traga za stoperom i Marquinhosa vidi kao idealnog igrača za svoju zadnju liniju, ali pored Uniteda, žele ga i u Barceloni. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marquinhos je ranije kazao da neće ovog ljeta napuštati Francusku, no vidjet ćemo hoće li Unitedova ponuda promijeniti stvari. Marquinhosu je, kao i mnogim igračima, najvažnije da igra pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji narednog ljeta.

U prošloj sezoni je u 29 mečeva postigao tri gola, dok je u Ligi prvaka sakupio osam nastupa, a pet u Kupu Francuske i dva u Liga kupu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.