Sazvao vanrednu presicu

Mamić: Bando i gadovi, prekinite prljati Modrićevo ime

Edmir Škorić

Zdravko Mamić sazvao je danas vanrednu press konferenciju.

Uz zaštitare je stigao na presicu, pozdravio sve okupljene i naručio svima doručak.

"Pitao sam jednu damu od vas prije presice: "Zar ja nisam zaslužio vašu ruku?" Daljnju konverzaciju neću ni navoditi, ali primijetio sam da vrlo malo ljudi u ovoj državi zanima istina. I nju, također. Eto, to nek bude uvod.Šutio sam jer su mi rekli da je bolje da šutim. Govorili su mi da ću napraviti štetu ako budem govorio. Ali, ja znam više od njih i pokušat ću vam danas prezentirati istinu. Ovo je lov na divlje zvijeri, žele me uništiti! Ne biraju se sredstva da se uništi moja obitelj i Dinamo", vikao je Mamić na samom početku.

"Kad se nad Dinamom nadvio mrak, kad je Sanader krenuo u obračun s Dinamom... Vaši naslovi su tada bili: "Canjuga protiv Canjuge", "Canjuga potrošio 300 milijuna, a Dinamo nije ništa osvojio", "Odlazi Tuđmanov prijatelj", "Lažni prvak države u minusu...", "Dinamo duguje milijune", "Dinamo ne može platiti struju i vodu"...

I gle čuda u to doba, tko je bio protiv: "Mamić traži odlazak Canjuge", "Mamić navodi dugove Dinama", "Mamić: Ostanak Canjuge šteti Dinamu"... Eto, to je bilo stanje u Dinamu tada. I Bog je tada digao ruke od Dinama. Ja sam kao privatna fizička osoba posuđivao Dinamu novac na račun u milijunima eura! Ja sam cijelu svoju imovinu davao banci kao garanciju za kreditu koje dobivam od Dinama. To je moj početak u Dinamu. To sam tamo zatekao, Dinamo koji više nije skoro faktički postojao. Ostalo je od Dinama samo ime", izjavio je Mamić, prenosi Index.hr.

"Zašto se mene optužuje? Jer sam pravio izuzetak i jedina dva transfera koja su ikad isplaćena u Hrvatskoj i na njih je plaćen porez Republici Hrvatskoj su upravo Modrićev i Lovren. Zar je to teško razumjeti? Zar je to teško napisati? Svi imaju pravo na pošteno i ekonomično suđenje. Ja sam u Osijeku jer oni znaju da ja nisam kriv. Zar je ekonomično da ja s odvjetnicima putujem 500 kilometara? Valjda treba sendvič kupiti, gorivo? I što se dogodi? U Osijeku član optužnog vijeća bude Ljubojević s čijim sam ja sinom dogovarao podjelu 50-50. A znate tko mu je bio odvjetnik? Ivan Brleković. Da, onaj Ivan Brleković kojeg vi pozivate u svoje emisije", tvrdio je Mamić.

O Luki Modriću 

"Luka Modrić? Ovdje imam šest ugovora s Modrićem, anekse... Luka ima jako dobro pamćenje, ali se u jednom trenutku nije mogao sjetiti svog debija. Pomogla mu je tada vaša kolegica Dea Redžić da to kraće potraje. Zar se svi vi sjećate svakog trenutka? Luka pleše po stadionima svijeta, proslavlja svoje ime i svog Obrovca iz kojeg je morao pobjeći gdje su mu zaklali djeda. Bando i gadovi, prestanite prljati ime Luke Modrića! Bio je u izbjeglištvu, ja sam ga uzeo. Bio sam mu i tata i mama i brat i sestra. Učio sam ga kako se sjedi, kako se govori, kako se uči engleski, kako se treba obući. Ja sam ulagao u njegov razvoj. Ja sam ga uzeo iz milosrđa, tko je mogao znati da će on biti takav igrač".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.