Foto: EPA

Problem pravi visina njegovih primanja

Rooney ne može da pronađe novi klub

Wayne Rooney vjerovatno ni naredne sezone neće biti u prvom planu kod Josea Mourinha, a iako se već duže vrijeme špekuliše o njegovom odlasku sa Old Trafforda, čini se je iskusni Englez naišao na poteškoće kada je u pitanju pronalazak novog angažmana.

Naime, u klub još uvijek nije pristigla ponuda koja Rooneyju garantije platu makar približnu onoj koju ima u Unitedu.

Rooney u Manchester Unitedu prima čak 300.000 funti sedmično, a teško je povjerovati da će se naći drugi klub spreman da napadaču ponudi sličnu cifru. Osim toga Rooney je i dalje pod ugovorom sa Crvenim đavolima, prema kojem bi trebao na Old Traffordu ostati najmanje još godinu dana. A u klubu nisu voljni raskinuti ugovor, i pustiti Rooneyja da ode kao slobodan igrač.

Visoka naknada koju bi vjerovatno tražio United, ali i Rooneyjeva plata, odbijaju većinu klubova zainteresovnih za ovog fudbalera, pa je vrlo vjerovatno da će najbolji strijelac Uniteda u historiji narednu sezonu presjediti na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.