Prisjetio se finala Lige prvaka

Kahn: Zbog tih golova sam pao u depresiju

D. Rakanović

Legendarni njemački golman i kapiten Bayerna Oliver Kahn priznao je da je bio izgubljen nakon šokantnog poraza u finalu Lige prvaka od Manchester Uniteda 1999. godine. 

Bayern je vodio sa 1:0 do 89. minute, da bi do kraja utakmice primio dva pogotka. Preoket Unitedu donijeli su svojim pogocima Teddy Sheringham i Ole Gunnar Solskjaer.

"Psihički i fizički nisam mogao nastaviti. Probudio sam se ujutro i ne znam kako sam došao na trening. Ma kako sam uopće prošao stepenice u kući”, rekao je za WDR Kahn i dodao: 

"Primijetio sam da ne mogu dalje". 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U savladavanju teške životne faze važnu ulogu imala je njegova porodica, posebno otac, koji je i sam nekada bio profesionalni fudbaler. 

Kane je prebrodio krizu bez da je javnost tada to saznala. Dvije godine kasnije Kahn je osvojio Ligu prvaka sa ekipom Bayerna. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.