Izabrano novo rukovodstvo

Adnan Duran novi predsjednik Skupštine RK Bosna

D. Rakanović

Na redovnoj Skupštini Rukometnog kluba Bosna, održanoj jučer izabrana je nova garnitura ljudi, koja će voditi sarajevske Studente u nadolazećem periodu.

Jednoglasnom odlukom za novog predsjednika Skupštine izabran je Adnan Duran, a za potpredsjednika Rasim Lakota. 

Također, isti će, u skladu sa statutarnim odredbama, obnašati funkcije predsjednika, odnosno potpredsjednika Upravnog odbora, saopšteno je iz RK Bosna. 

Pored pomenutih, članovi novog Upravnog odbora sarajevskog kluba će biti: Erol Ramusović, Jasmin Salkić, Tarik Smajović, Adnan Branković i Sead Cucak, što nije konačan sastav te će se u narednim danima raditi na finalnom popunjavanju ovog organa.

Nakon razrješenja dosadašnjih članova rukovodstva sarajevskog rukometnog giganta i imenovanja novih, Upravni odbor je održao sjednicu na kojoj je usvojen budžet za sljedeću sezonu, kao i plan rada i aktivnosti koje su predviđene za nadolazeći period te četverogodišnja strategija funkcionisanja kluba. Također je donešena odluka o osnivanju Bosnine rukometne akademije, dok će funkciju direktora višestrukog šampiona BiH obnašati član Upravnog odbora, Adnan Branković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.