Trener Širokog Brijega

Sablić: Neće biti lako u Kazahstanu

Nakon četiri dana u kojima nije bilo mnogo prostora za odmor, ekspedicija Širokog Brijega danas će se iz Hercegovine zapustiti ka dalekom Kazahstanu. Bh. predstavnik u Evropskoj ligi u dalekom Almatyju branit će stečenih 2:0 protiv Ordabasyja.

“Okolnosti su takve i nismo bili u mogućnosti da biramo da li da treniramo ili ne. Naša je želja igrače održati svježim koliko je to moguće. Neće biti lako na uzvratu, ranije sam rekao da s 2:0 iz prve utakmice ništa nije riješeno i da moramo ostati pribrani u uzvratu. Ne smijemo se opustiti ili poletjeti”, izjavio je trener Goran Sablić.

Hrvatski stručnjak u četvrtak će na raspolaganju imati sve igrače kao i na prvom susretu u kojemu je bh. klub pobijedio golovima Ivana Krstanovića. Široki je nakon prvom meča trenirao odmah dan nakon utakmice, pa i u nedjelju, što inače nije praksa Gorana Sablića. Jedini slobodan dan bila je subota.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.