Bh. stručnjak ga spasio

Dinamov napadač o Sušiću: Nekad se čini da ti nije trener...

Odlazak na posudbu u Antalyaspor za Juniora Fernandesa se ispostavio kao spas karijere, a velikim dijelom za to je zaslužan, ni manje ni više, nego Safet Sušić. 

Povremeni čileanski reprezentativac je zbog problema s trenerom Petevom zimus bio otpisan u Dinamu i sreću je potražio u Turskoj, u Antalyasporu. U redovima tima koji se borio za opstanak Fernandes se vrlo dobro snašao, procvjetali su i on i Alanyaspor, a premda je postojala opcija ostanka u Turskoj, na kraju se ovaj krilni napadač vratio u Dinamo. 

Fernandes će epizodu u Turskoj pamtiti, između ostalog, i po saradnji sa nekadašnjim bh. selektorom Safetom Sušićem o kojem je u razgovoru za Sportske novosti govorio s velikom dozom zahvale. 

"U Turskoj je bilo jako dobro, trenirao sam odlično, a u klubu su imali veliko povjerenje u mene. Baš sam uživao. Puno mi je pomogao i Safet Sušić. Znam da je bio i veliki igrač, ali je i sjajan trener, smirena osoba, nekad se čini da ti je prijatelj, a ne trener. Razgovarao je dosta sa mnom, vjerovao mi je, a to je igraču najvažnije. Zato sam igrao dobro i bio zadovoljan", kazao je Fernandes. 

Tokom epizode u Alanyasporu ovaj 28-godišnji fudbaler je postigao ukupno šest pogodaka i upisao tri asistencije, čime je doprinio opstanku ove ekipe u elitnom rangu turskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.