Zarada od 14 miliona eura po sezoni

Razlog što je Alves odabrao PSG je novac

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Dani Alves (34) karijeru će nastaviti u francuskom PSG-u.

Nakon samo jedne sezone Alves je odlučio da napusti torinski Juventus, a razlog zbog odlaska je sasvim očekivan - novac.

Iako je tokom karijere u Sevilli, Barceloni i Juventusu, zaradio dobar novac, ponuda iz Pariza se jednostavno nije mogla odbiti. PSG mu je ponudio godišnju platu od 14 miliona eura i dvogodišnji ugovor. Previše dobri uslovi da bi ih iko odbio.

Alves se lako dogovorio s Parižanima. Prošao je ljekarske pregleda i danas će službeno potpisati ugovor, te će biti predstavljen javnosti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, PSG je u trci za sjajnog brazilskog fudbalera pobijedio londonski Chelsea. Plavci su bili jako blizu dogovora s 34-godišnjim bekom, ali je veća ponuda ipak na kraju presudila u ovom slučaju.

Dani Alves je u Juventusu za jednu sezonu zaradio četiri miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.