Drugo pretkolo Evropa lige

Željo nastavlja evropski put: Mogu li Plavi iznenaditi AIK?

Fudbaleri Željezničara i švedskog AIK-a večeras će na stadionu Grbavica odigrati prvi meč 2. pretkola kvalifikacija za Evropa ligu. 

Željezničar na vjerovatno krcatoj Grbavici večeras dočekuje švedski ekipu prepun samopouzdanja nakon što su u 1. pretkolu bez većih problema izbacili crnogorsku Zetu (1:0, 2:2). 

Ipak, Plavi će u ovaj dvomeč ući bez najboljeg strijelca iz prošle sezone Ivana Lendrića koji je prije nekoliko dana pojačao francuski Lens, a u napadu će ga zamijeniti Nikolić. Podsjetimo da je Lendrić postigao po jedan gol u oba meča protiv Zete i sigurno da će mnogo nedostajati izabranicima Slavke Petrovića.

S druge strane, ekipa AIK-a prošetala se u 1. pretkolu protiv Klaksvika sa Farskih Otoka. U prvom meču bilo je 0:0, da bi Šveđani u revanšu slavili 5:0 na domaćem terenu. 

"Sigurno ekipa AIK-a je tim za poštovanje. Ekipa koja 11 puta bude prvak Švedske je za respekt. Imamo respekt, ali nemamo straha. Drugačiji će meč biti nego protiv Zete. Imali smo ogroman pritisak u tom meču, ovo će biti meč u kojem možemo pokazati da se možemo nositi s tim ekipama. Želio bih lično da prođemo u treće pretkolo. Želja nam je da startujemo u prvenstvu dobro. Ući ćemo spremni u prvenstvo. Vidi se da ekipa djeluje svježije i očekujem dobar start u prvenstvu", rekao je na jučerašnjoj press konferenciji trener Željezničara Slavko Petrović.

S druge strane, strateg gostujućeg tima Rikard Norling poručio je da respektuje ekipu Željezničara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Znamo da ćemo igrati protiv dobre ekipe, imamo veliki respekt prema Želji i historiji ovog kluba. Znamo da će biti teška bitka u dvije utakmice i drago nam je što smo danas ovdje. Kapiten Johanson neće igrati i to je hendikep za nas jer je on vrlo bitan igrač za nas. Prva utakmica nam je bitna da ostvarimo dobar rezultat, a u drugoj da riješimo posao. Željo ima nekoliko zaista opasnih igrača, ali i trener je veoma dobro organizovan. Znam da je Lendrić potpisao za Lens i to daje prostor za novog igrača i vidjet ćemo ko će to biti, ali nadam se da ćemo imati sve pod kontrolom", rekao je Norling.

Podsjetimo, večerašnji meč na Grbavici počinje od 20.45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.