Pomoćni trener u stručnom štabu

Hrgović: Ne predajemo se, oduprijet ćemo se Škotima

Široki Brijeg je spreman za novi evropski meč. Pobjednik bh. Kupa večeras je gost škotskog Aberdeena u okviru drugog pretkola Evropske lige. 

Trener u stručnom štabu našeg predstavnika, Mirko Hrgović nada se dobrom izdanju Širokobriježana i rezultatu koji će podgrijati optimizam uoči revanša na Pecari.

“Za nama je naporno putovanje, ali to ne treba i ne smije biti alibi uoči utakmice. Proučili smo dobro igru našeg protivnika, pripremili smo se dobro i vjerujem da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu. U mečevima s Ordabasyjem potvrdili smo kvalitet i upravo te dvije utakmice s Kazahstancima daju nam nadu za dobru igru i večeras. Aberdeen igra u ligi koja je kvalitetnija od naše, ima veliko iskustvo i ulogu favorita u ovom dvomeču. Mi se ne predajemo i večereas ćemo pokušati nametnuti našu igru i oduprijeti se Škotima“, izjavio je Hrgović.

Prijenos utakmice navijači Širokog mogu pratiti putem klupske televizije Aberdeena, a za prijenos je potrebno platiti 8 funti. Nijedna televizijska kuža kuća iz Velike Britanije nije bila zainteresovana za prijenos utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.