Novo pojačanje za United?

Mourinho puca na visoko: Rekord pada za defanzivca?

Manchester United ovog ljeta namjerava dosta toga promijenti u ekipi.

Nakon što su doveli dva velika pojačanja - Lindelofa i Lukakua i potrošili oko 100 miliona funti, čelnici Uniteda nemaju namjeru stati, već kreću po novog igrača.

Zanimljivo, u pitanju je opet defanzivac, ali ovog puta Mourinho puca na visoko. Za oko mu je zapao štoper Real Madrida Raphael Varane kojeg Kraljevi vjerovatno ni u snu ne namjeravaju pustiti, posebno nakon što su ostali bez Pepea prije nekoliko sedmica. 

Varane je već dugo vremena želja Mourinha, još u vrijeme dok je sjedio na klupi Chelseaja, ali nikada konkretnih pregovora nije bilo. Ipak, obzirom da je United ovog i prošlog ljeta pokazao da može praviti velike transfere, ne bi trebalo čuditi ukoliko na kraju slome otpor Reala i dovedu Varanea.

Naravno, za to će im trebati ogroman novac, a u najmanju ruku morat će da obore rekord u visini obeštećenja za jednog defanzivca, a on iznosi 50 miliona funit (Manchester City za Walkera).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.