Belgijanac ga oduševio na debiju

Mourinho: Lukaku i Rooney se ne mogu porediti

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je zadovoljan načinom na koji je Romelu Lukaku debitovao na Crvene đavole.

Sjajni Belgijanac nije uspio da se upiše u listu strijelaca u pobjedi Uniteda nad Los Angeles Galaxyjem (5:2), ali Mourinho je istakao da je pružio dobru partiju.

"Vrlo je brz i dobra je stvar što ne misli na sebe, već na napredak tima. Pokazao je da je timski igrač i zadovoljan sam njegovom partijom", rekao je Mourinho, koji nije želio da poredi Lukakua sa Rooneyjem:

"Lukaku i Rooney se ne mogu porediti. Rooney kod nas nije igrao špica, a Lukaku je klasični centarfor koji igra iza protivničke odbrane".

Romelu Lukaku je ovog ljeta stigao u Manchester United iz Evertona za 75 miliona funti, dok je Rooney otišao u suprotnom smjeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.