U pobjedi nad Real Salt Lakeom

Romelu Lukaku postigao prvi gol za Manchester United

Najveće pojačanje Manchester Uniteda u ljetnom prelaznom roku Romelu Lukaku sinoć je postigao prvi pogodak u dresu Crvenih đavola.

United je u prijateljskoj utakmici savladao američki Real Salt Lake sa 2:1, a Lukaku je pogodio u 38. minuti kada je postavio konačan rezultat utakmice.

Real je poveo u 20. minuti golom Silve, da bi Mkhitaryan u 29. poravnao na 1:1. Devet minuta kasnije, Lukaku je na sjajan način matirao protivničkog golmana i donio Unitedu preokret i pobjedu.

Za Lukakua je ovo bila druga utakmica od dolaska u United, a u prvoj protiv LA Galaxyja (5:2) nije uspio da se upiše u strijelce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, 24-godišnji belgijski reprezentativac je na Old Trafford stigao ovog ljeta iz Evertona za 85 miliona eura.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.