Foto: EPA

Nakon sinoćnjeg remija sa Zrinjskim

Strijelac gola za Maribor: Znate i sami da ne znam šutati

Prvak BiH, Zrinjski, je sinoć završio svoj nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka nakon remija sa Mariborom rezultatom 1:1.

Naime, Maribor je u prvom susretu u Mostaru slavio sa 2:1, pa je remi u Sloveniji bio dovoljan za prolaz Viola. Ipak, Zrinjski je sinoć bio puno bolja ekipa na terenu. Mostarci su konstantno stvarali pritisak i u nekoliko navrata ozbiljno prijetili golu Maribora, a u 7. minuti su uspjeli i povesti golom Ognjena Todorovića.

Ipak u 27. minuti Zarinjski prima zaista nesretan pogodak. Defanzivac Maribora Mitja Viler želi uputiti centaršut sa oko 35 metara, ali mu lopta prelazi preko noge i vara loše postavljenog golmana Pirića. Vilerov centaršut koji je završio u mreži, ispostavit će se, bio je dovoljan za konačnih 1:1 i prolaz Maribora, a i sam Viler je bio iznenađen pogotkom koji je postigao.

"To je bio centaršut na drugu stativu. Znate i sami da ne znam šutati i da se za to ne bih ni odlučio, to je moja zadnja opcija", rekao je kroz smijeh za RTVSlo.si Mitja Viler, te dodao:

"Hvala Bogu, lopta je završila u mreži, tako da smo se malo oslobodili pritiska."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.