Strmoglav pad Gabriela Obertana

Bivši Fergusonov as završio u Levskom iz Sofije

Vjerovatno se mnogi od vas sjećaju Gabriela Obertana, francuskog fudbalera koji je nekada nastupao za Manchester United pod vodstvom Sir Alexa Fergusona.

Ovaj 28-godišnji veznjak je tada doživio i vrhunac svoje karijere, koja posljednjih godina ide nizbrdo.

Obertan je danas pronašao novi klub i to u Bugarskoj, a potpisao je dvogodišnji ugovor sa Levskim iz Sofije. Nažalost po njega, Levski je jučer izgubio od Hajduka i tako se oprostio od Evrope za ovu sezonu, pa će Francuz svoj debi ipak imati u nacionalnom prvenstvu koje uskoro starta.

Gabriel Obertan je ponikao u Bordeauxu iz kojeg je 2009. godine stigao u Manchester United, za koji je igrao dvije godine, a onda je prešao u Newcastle. Prošle godine je Obertan otišao u ruski Anži, a nedugo zatim se vratio u Englesku i to u ekipu Wigana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Obertan je u Wiganu proveo samo pola godine, raskinuo je ugovor i odlučio se na prelazak u Levski u koji je stigao kao slobodan igrač.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti