FOTO: jutarnji.hr

Kazna za Splićane

Hajduk izbacio Levskog, pa saznao loše vijesti iz UEFA-e

Samir Mlaćo

Nogometaši Hajduka izborili su prolaz dalje u treće pretkolo Evropske lige, nakon što su u dva meča nadigrali bugarski Levski.

U prvom meču Splićani su slavili sa minimalnih 1:0, a sinoć u revanšu upisali novu pobjedu i to rezultatom 2:1. U narednom kolu protivnik timu iz Hrvatske će biti danski Brondby, ali iz Hajduka sinoć i nisu imali pretjeranog razloga za zadovoljstvo.

Naime, UEFA je na račun kluba iz Splita poslala odluku o kazni koja iznosi 55.000 eura, te praznim tribinama u prvom meču protiv tima iz Danske.

Tim sa Poljuda je kažnjen zbog nedoličnog ponašanja navijača u prvom meču protiv Levskog, a ukoliko se isti događaji i ponove, Hajduk bi mogao biti čak i izbačen iz takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ljubav Torcide prema Hajduku ne poznaje granice, ali u više navrata navijači sa Poljuda svom timu napravili su mnogo štete.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.