Prenosi Daily Telegraph

Matić za nevjerovatno visoku cifru odlazi u United

Srbijanski vezista Nemanja Matić karijeru će nastaviti u Manchester Unitedu, prenosi engleski Daily Telegraph.

Isti izvor donosi i detaljnije finansijske informacije, a United će navodno svom rivalu za Matića uplatiti nevjerovatnih 50 miliona funti. 

U savremenom fudbalu očito ne možete dobiti malo boljeg igrača ispod nekih 40 miliona funti, tako da smo se već i navikli na ove cifre. Podsjetimo, prvobitna ponuda Crvenih đavola iznosila je 35 miliona funti, ali Abramoviču je to navodno bilo malo, pa je tražio i dobio više.

Matić je u Chelseaju igrao u dva navrata, a ovo će mu biti drugi odlazak iz kluba. U Unitedu će ga trenirati trener koji ga je već trenirao u Chelseaju i upoznat je o njegovim kvalitetima - Jose Mourinho. 

Matić je u prošloj sezoni odigrao 35 mečeva. Postigao je jedan pogodak te je upisao osam asistencija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.