United srušio City sa dva gola u dvije minute

Crvenim đavolima pripao derbi u Houstonu

United srušio City sa dva gola u dvije minute

Manchester United i Manchester City su u noći sa četvrtka na petak prvi put u historiji odigrali jedan međusobni duel van granica Engleske, a on će u boljem sjećanju ostati Crvenim đavolima koji su došli do pobjede rezultatom 2:0.

Dva manchesterska kluba su odmjerila snage na NRG stadionu u Houstonu pred blizu 70.000 gledalaca u okviru International Champions Cupa, a publika na ispunjenim tribinama je od prve minute na djelu mogla vidjeti nekoliko novih igrača Uniteda i Cityja poput Lukakua, Lindelofa, Walkera i Edersona.

United je od prve minute nastupio u sastavu: De Gea, Valencia, Lindelof, Smalling, Blind, Pogba, Herrera, Mkhitaryan, Lingard, Rashford, Lukaku, dok se sa druge strane Guardiola odlučio za nešto 'slabiji' sastav: Ederson, Walker, Kompany, Adarabioyo, Roberts, Toure, Fernandinho, Sterling, Foden, De Bruyne, Aguero.

Građani su bili nešto aktivniji tim u uvodnim minutama, a De Gea je imao jednu sjajnu paradu kojom je spriječio protivnika da dođe do vodstva. Pogodaka nije bilo sve do finiša prvog dijela, kada su Crveni đavoli za dvije minute postigli dva gola i riješili ovaj meč.

Romelu Lukaku je u 37. minuti na asistenciju Paula Pogbe zabio za vodstvo Uniteda od 1:0, a za novog napadača kluba sa Old Trafforda je to bio drugi gol na posljednje dvije utakmice za novi klub. Vrlo brzo nakon toga, novi hladan tuš za Guardiolu i navijače Cityja. Mkhitaryan je uposlio Rashforda koji je lijepo pogodio za 2:0.

U drugom poluvremenu su Mourinho i Guardiola značajno izmijenili ekipu i pružili šansu za igru mnogim igračima sa klupe. Prilika je bilo, ali se rezultat nije mijenjao i Crveni đavoli su proslavili pobjedu koja će im dobro doći za samopouzdanje pred novu sezonu Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije