Tri meča u okviru današnjeg programa

Nastavlja se Premijer liga: Sarajevo i Zrinjski igraju derbi

Današnjim utakmicama 1. kola u Sarajevu, Banja Luci i Širokom Brijegu nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo da smo na jučerašnja dva meča između Radnika i Krupe, odnosno Mladosti i Viteza vidjeli samo jedan pogodak i to u Doboju kod Kaknja, pa se nadamo da će danas strijelci biti raspoloženiji, iako su vremenski uslovi i dalje veoma teški. 

Derbi dana, a i kola, igra se na stadionu "Asim Ferhatović-Hase", a sastat će se Sarajevo i Zrinjski, ekipe koje su prošle godine do samog finiša sezone vodile bitku za titulu uz Željezničar. Njihov posljednji duel u Sarajevu završen je rezultatom 0:0, a danas se također očekuje tvrda utakmica. Podsjetimo da su obje ekipe poražene u evropskim takmičenjima već na prvim preprekama - Sarajevo od moldavske Zarije, a Zrinjski od prvaka Slovenije Maribora tako da se sada potpuno mogu posvetiti ligi. Meč na Koševu počinje od 19.00 sati.

Pola sata kasnije počinje meč u Banja Luci gdje će Borac, nakon godinu dana neigranja u Premijer ligi, dočekati Čelik iz Zenice. Banjalučka publika sigurno se uželjela gledanja svog Borca u Premijer ligi, a protivnik je ekipa koja se prošle sezone grčevito borila za opstanak te su se izvukli tek u samom finišu sezone. 

Treći meč igrat će se na Pecari gdje je prije nekoliko dana škotski Aberdeen 20-ak minuta prije kraja susreta rastužio navijače Širokog Brijega. Široki je imao u svojim rukama prolaz u treće pretkolo Evropa lige, ali su popustili u finišu meča i sada duel protiv Slobode dočekuju u znatno lošijem raspoloženju. S druge strane, ekipa koju sa klupe predvodi Vlado Jagodić bit će oslabljena neigranjem četvorice igrača koji su pojačali tim u prelaznom roku (Krpić, Ćulum, Osmanagić i Đorđilović) zbog neriješene papirologije. Meč u Širokom Brijegu počinje od 21.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.