Trener Širokog Brijega

Sablić: Važna pobjeda, pokazali smo karakter

D. Rakanović

Šef stručnog štaba Širokog Goran Sablić izjavio je da su njegovi fudbaleri pokazali karakter i zasluženo slavili u prvom kolu Premijer lige. 

Fudbaleri Širokog pobijedili su na Pecari ekipu Slobode rezultatom 2:0, a golove su postigli Menalo u 17. i Barišić u 58. minuti.

"Prvo bih čestitao svojoj ekipi, mislim da smo odigrali jako kvalitetnu utakmicu. I jedna i druga momčad dale su svoj maksimum. Nije me iznenadila Sloboda, vidi se da su jako organizovani u svakom segmentu igre. Dali smo golove na vrijeme, pogotovo taj prvi koji nam je olakšao situaciju", rekao je Sablić i dodao: 

"Sloboda je stvorila nekoliko prilika, i stvarno su pružili odličan otpor, igrali su otvoreno. Na vrijeme smo postigli drugi gol, kasnije malo promijenili koncepciju i priveli utakmicu kraju. Važna pobjeda na otvaranju prvenstva, tim više što je iza nas teška utakmica u četvrtak u Evropskoj ligi. Svaka čast igračima, pokazali smo karakter i na ovaj način trebamo i dalje igrati".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.